Educational
IBA Student Centre
IBA Student Centre
The IBA Student’s Center, located on IBA’s Main Campus, accommodates recreational spaces like Dining hall, Lounges, Café, IT hall, Gym, Indoor Play areas, with plenty of spill out areas and a roof top amphitheater.
Our planning encourages a sense of community among the students with the central atrium designed as an interactive sitting area, providing the students the space needed for social interaction. Each space has been carefully planned and placed in its appropriate location allowing for spill out either into outdoor decks or internal courtyard. Large circulation pathways have been provided with ramps and elevator for the disabled. The challenge of locating an amphitheater within the limited available area of the campus was resolved by placing it on the roof of the Student Center.  The interior that is meant to be “youthful” is a combination of natural materials and exquisite detailing. . Each space is illuminated with natural light and views into intimate landscaped areas, more like personal spaces within a communal setting.

Project Details

  • Name of Project: Student Centre
  • Name of Client: IBA
  • Date: 2013
  • Size: 34,000 SFT
  • Location: IBA Main Campus, Karachi University, Karachi
  • Stage: Completed
  • Scope: Architecture and Top Supervision of Construction

PROJECT TEAM

  • Architect:NBCL
  • MEP: S. Mehboob & Co.
  • Structure: Beg Associates
  • Project Mangers: INTEG
     
  • Facebook
  • Google Bookmarks
  • Twitter
  • LinkedIn
  • Print
PROJECT NAVIGATOR
Architecture Interior Design Urban Design & Planning Corporate Social Responsibility Residential
- Educational
- Commercial Development
- Convention/Exhibition
- Cultural/Religious
- Hospitality
- Health & Science
- Institutional
- Corporate
- Retail
- Hospitality